Kevättunnelmia Perhon kirjastossa

Flooran päivän yhteislauluilta kokosi Perhon kirjastolle viitisenkymmentä kulttuurin ystävää. Aurinkoinen iltataivas täplittyi välillä alas leijailevista, talven viimeisistä hiutaleista, mutta se ei vähentänyt yleisön kevät- ja kesämieltä: lauluvihkosta laulettiin Katja Louhulan ja Kylli Haapasalon säestäminä mm. Sait multa kukkaset toukokuun, Leivo, Murheesi suista, Saunavihdat, Kesäillan valssi – aina Suvivirteen saakka. Runebergin sanoittaman ja Paciuksen säveltämän Maamme-laulun 160-vuotisjuhlapäivän kunniaksi kajahti kansallislaulumme.

Perhon lukion ilmaisutaidon ryhmä puolestaan toi esille kuntamme 140-vuotisjuhlavuoden pienoisnäytelmällään, jossa seurattiin kuvitteellisen Rantalan suvun vaiheita vuodesta 1868 aina nykypäiviin. Ryhmässä esiintyivät Tuure Keränen, Tiina Louhula, Piia Jänkä, Elli Erkkilä, Elisa Päivärinta, Valtteri Sivula, Anette Kivelä ja Juuso Taipale.

Anja Porion, Anna-Mari Kaskisen ja Martta Vikmanin runoja ja elämänfilosofiaa esitti lausuntaryhmä Päivi Peltoniemi, Lahja Varila, Helena Poranen, Outi Leväniemi ja Martta Vikman.

Erillisiä, keväisiä musiikkikoosteita saimme kuulla seuraavilta esiintyjiltä: Mattiina Hertteli soitti pianolla kappaleen Perhonen, Eeva ja Saimi-Helena Huhtinen lauloivat Belle ja Sebastian -elokuvan sävelmän Lintu sekä kevätlaulun Pikku lintu riemuissaan; Sari ja Seija Tuominiemi soittivat kanteleillaan kansansäveliä ja omia sävellyksiään.

Alkukahvittelun ohessa myynnissä oli myös arpoja. Voitot menivät seuraaville henkilöille: yrttiastiat siemenineen Aino Kellokoskelle ja Kalevi Mäkelälle, kukkalahjoitus Minna Erkkilälle ja pyyhepakkaus Leevi Erkkilälle.

Yhteislauluillan järjestivät kirjasto, musiikinystävät, vapaa-aikatoimi ja kotiseutyhdistys. Kiitos yleisölle, esiintyjille ja järjestelyihin osallistuneille.