Kalevalan päivän tapahtuma 28.2.2012

Tiistai-iltana 28.2. klo 18 alkaen oli Perhon kirjastossa tarjolla yhteistä illanviettoa. Kirjasto, vapaa-aikatoimi ja kotiseutuyhdistys olivat järjestelyissä mukana. Sinisiipi-oheistilaan koottu valokuvanäyttely ”Perholaisia potreteissa” - näyttely avattiin tuolloin.

Kuvat ovat pienehköjä mustavalkokuvia perholaisista ihmisistä suunnilleen vuosilta 1900-1950. Nämä noin 500 henkilökuvaa ovat kuvia kuvista eli ilmeisesti aikanaan koottu perholaisista albumeista. Kuvat on numeroitu ja kuvien henkilöitä on tunnistettu oheisiin listoihin. Mihin tarkoitukseen ja kenen toimesta kuvat on hankittu valokuvaamotasoisina, sitä ei tiedetä. Kuvalaatikko löytyi kunnanviraston ullakkotiloista noin vuosi, pari sitten.

Kuviin saattoi tutustua näyttelyssä 27.2.-15.4.2012 kirjaston aukioloaikoina. Mikäli jostain kuvasta halusi skannatun kopion, se järjestyi paikalla olevan tilausvihkon kautta ja pienellä kustannuksella. Puuttuvia kuvatunnistetietoja saattoi myös täydentää.

Illan ohjelmaan kuului myös Voitto Isosaaren kantelemusiikkia, Anna-Liisa Lahden laulua, yhteislaulua, kahvitarjoilua ja arvontaa.

Mirja Siironen

Etusivu
Toiminnasta
Nähtävyyksiä
Tapahtumia
Julkaisut
Kuvagalleria
Sähköposti
Linkkejä