Kotiseutukierros Perhon pyörähys 11.7.2004

Kotiseutuyhdistyksen järjestämälle Perhon pyörähykselle osallistui vain kymmenkunta henkeä. Liekö hinta vai Perho-viikon väsymys verottanut väkeä kotiseutukierrokselta? Kotiseutuyhdistyksen järjestämä ensimmäinen Perhon pyärähys ei ollut mikään yleisöryntäys.

Matkaan kuitenkin lähdettiin pikkubussilla Ulkoilukeskuksessa nautitun perinnelounaan jälkeen. Lounaalle osallistui 15 aikuista ja kaksi lasta. Väki harveni Vanhantuvan kierroksen jälkeen.

Museolla käynnin jälkeen suunnistimme Kokkonevan taistelupaikalle, jossa kuultiin Bror Schönemanin vaiheista. Hauta Perhossa- runoa ei luettu kokonaan paaden äärellä, sillä itikoita oli paikalla enemmän kuin vieraita!

Kierros päättyi Salamajärven retken tiloihin nisukahveille! Koko kierrokseen aikaa kului ruokailuineen neljä tuntia. Retkeläiset olivat pääosin tyytyväisiä, vaikka karhua ei onnistuttukaan näkemään.

Retki oli samalla tuotteistamistesti sillä retki järjestettiin yhdessä Niin metsä vastaa -hankkeessa mukana olevien perholaisten kanssa. Tarvittaessa kotiseutuyhdistys voi järjestää opastettuja retkiä asiakkaiden haluamilla aikatauluilla ja myös osakohteissa.

Terv. Outi Leväniemi