Toimintakertomus 2008

Jäsenistö: Perhon kotiseutuyhdistyksen kannatusjäsenmaksun suuruus oli 5 €. Maksaneita jäseniä vuoden 2008 lopussa oli 60.

Johtokunta
Mirja Siironen, puheenjohtaja
Helena Poranen, sihteeri / taloudenhoitaja
Olavi Flink
Jorma Laajala
Outi Leväniemi, varapuheenjohtaja
Tarja Pohjonen
Leena Poranen
Erkki Takanen
Tauno Taivassalo

Kunniajäsenet
Hellin Hietala
Aarne J. Poikola

Tilintarkastajat
Sirpa Kinnunen (Maija Hakala)
Kaisa Koskela (Katja Anisimaa)

Kesätyöntekijät
Markku Siironen

Kokoukset: Yhdistyksen kevätkokous pidettiin 27.3.2008 kirjaston nuorisotiloissa; kotiseutuarkisto oli auki. Yhdistyksen syyskokous pidettiin 29.11.2008 kunnanvirastolla. Syyskokouksen vieraana oli maakunta-amanuenssi Risto Känsälä, joka luovutti yhdistykselle Kansallisarkiston Suomen sodan aikaista Perhoa koskevaa kirjallista materiaalia. Tilaisuudessa palkittiin koulu-aiheisessa kirjoituskilpailussa menestyneet.

Vuonna 2008 johtokunta kokoontui viisi kertaa.

 

VUODEN 2008 TOIMINNASTA

Kotiseutumuseo, Kokkonevan taistelun muistomerkit ja Hauta Perhossa -muistomerkki; auto- ja konemuseon hallipaikka: Kotiseutuyhdistys on huolehtinut edellä mainituista muistomerkeistä vierailijoita varten: kunnossapito ja opasteet.

Museotyöntekijänä yhdistyksellä oli fil.yo Markku Siironen 15.6.-31.7.2008. Palkkaukseen saatiin avustusta Perhon kunnan vapaa aikatoimelta 1000 €. Auto- ja konemuseoyhdistys osallistui palkkakuluihin 200 €:lla. Vierailijoita kotiseutumuseoon kertyi sadekesänä 142. Kesätyöntekijä kunnosti Perhon auto- ja konemuseon ”Kauppakulumaa” ja teki auto- ja konemiesten näyttelyautoihin ym. koneisiin esitekyltit. ”Kauppakulumaan” saatiin muutamia esinelahjoituksia. Markku Siironen on laatinut museoraportin työajaltaan.

Kotiseutulukemistot: Ensimmäistä, toista ja kolmatta kotiseutulukemistoa on ollut myynnissä Pohjosen kukkakaupassa, Keikkiäisessä ja Essolla/ST1:llä. Ensimmäisestä lukemistosta otettiin uusintapainos keväällä.

Neljättä kotiseutulukemistoa varten ollut kirjoituskilpailu päättyi heinäkuussa; tekstejä kertyi yli kolmeltakymmeneltä kirjoittajalta. Loppuvuodesta tehtiin suunnitelmat tämän lukemiston toimitustyöstä ja aikataulusta.

Tapahtumia: Kevätlaulutilaisuus kirjastolla Flooran päivänä 13.5.

Osallistuttiin toritapahtumaan Perho-viikolla heinäkuussa.

Kokkonevan taistelun muistotapahtuman järjestäminen 11.7. Näyttely kirjastossa; Suomen sodan näyttelytauluja säilytetään toistaiseksi kirjastossa.

Osallistuttiin Maaseutuopiston elojuhlaan 17.9. ”Kauppakulumassa”.

Syyskuussa Suomen sota -seminaariin ja Kaukonsillan taistelun tapahtumaan osallistuminen Kokkolassa.

Lahjoitukset: Museoihin tulleita lahjoituksia: Tuula Alaselta mankeli, Virpi Harjulta kalaverkot, Väinö Tuomelta suolakuppi, Maiju Sivulalta kangaspuut, opetustoimelta paripulpetti ja karttateline, Viljo Harjulta kokoelma sankarivainajien muistokirjoituksia, Viljo Harsuselta Perho-historiikin käsikirjoitus (puhe Perho 140 vuotta -juhlassa); Schöneman- ja Fieandt-sukujen tutkimusmateriaalia Peter Huuhkalta ja Juhani von Fieandtilta. Perhon vapaa-aikalautakunta palkitsi yhdistyksemme Vuoden kulttuuriteko -stipendillä (2000 €).

Kotiseutuarkisto: Kirjastossa sijaitsevan kotiseutuarkiston hoitoa jatkoi Niina Honkalehto.

Kotisivut: Kotiseutuyhdistyksellä on omat kotisivut osoitteessa http://www.perhonkotiseutuyhdistys.com. Sieltä löytyy tietoa menneestä ja tulevasta yhdistystoiminnasta.

Perhon kotiseutuyhdistyksen johtokunnan puolesta
Mirja Siironen
puheenjohtaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s