Toimintakertomus 2007

Jäsenistö: Perhon kotiseutuyhdistyksen kannatusjäsenmaksun suuruus oli 5 €. Maksaneita jäseniä vuoden 2007 lopussa oli 53.

Johtokunta
Mirja Siironen, puheenjohtaja
Helena Poranen, sihteeri / taloudenhoitaja
Jorma Laajala
Outi Leväniemi, varapuheenjohtaja
Helena Linna
Tarja Pohjonen
Leena Poranen
Erkki Takanen
Tauno Taivassalo

Kunniajäsenet
Hellin Hietala
Aarne J. Poikola

Tilintarkastajat
Sirpa Kinnunen (Maija Hakala)
Kaisa Koskela (Katja Anisimaa)

Kesätyöntekijät
Esfir Linna

Kokoukset: Yhdistyksen kevätkokous pidettiin 1.4.2007 kunnanvirastolla. Yhdistyksen syyskokous pidettiin 9.12.2007 kirjastossa.

Vuonna 2007 johtokunta kokoontui neljä kertaa.

VUODEN 2007 TOIMINNASTA

Kotiseutumuseo, Kokkonevan taistelun muistomerkit ja Hauta Perhossa -muistomerkki; auto- ja konemuseon hallipaikka: Kotiseutuyhdistys on huolehtinut edellä mainituista muistomerkeistä vierailijoita varten.

Museotyöntekijänä yhdistyksellä oli fil.yo Esfir Linna 15.6.-31.7.2007. Palkkaukseen saatiin avustusta Perhon kunnan vapaa-aikatoimelta 1000 €. Linna on laatinut museoraportin työajaltaan. Vierailijoita museoon kertyi – syksyn koululaisvierailut mukaan lukien – 344. Kunnan vapaa-aikatoimi tuki rahallisesti koululaisvierailuja.

Museovirasto myönsi Perhon kotiseutumuseon kunnostustöitä varten avustusta 1500 €. Maakuntamuseon ja Renlundin museon neuvoin museon ulkoseinät maalattiin, laitettiin räystäskouru ja kaiteet, tehostettiin sisävalaistusta; työ tehtiin talkoo- ja ammattilaisvoimin kesäkuussa.

Perhon auto- ja konemuseo avasi ovensa 16.6.2007. Kotiseutuyhdistys vuokrasi hallipaikan loppuvuodesta ja nimesi paikan Kauppakulmaksi: tarkoitus on kerryttää tilaan entisajan kauppatavaraa. Maaseutuopiston elojuhlilla 15.9.olimmekin sitten mukana uudessa Kauppakulmassamme.

Kotiseutulukemistot: Toista ja kolmatta kotiseutulukemistoa on ollut myynnissä Pohjosen kukkakaupassa, Keikkiäisessä ja Essolla.

Neljättä kotiseutulukemistoa varten on ollut vireillä kirjoituskilpailu koulu-aiheisista teksteistä. Vuoden loppuun mennessä kirjoituksia on kertynyt kymmeneltä kirjoittajalta. Kilpailuaikaa päätettiin jatkaa heinäkuun 2008 loppuun.

Tapahtumia: Osallistuttiin laulutapahtumaan Koirasalmessa 16.6.

Osallistuttiin toritapahtumaan Perho-viikolla 6.7.

Kivijärven kotiseutuyhdistys vieraili museossamme 14.7.

Johtokunta tutustui kirkkotekstiileihin elokuussa (kuvia sivuillamme).

Johtokunta vieraili Karstulan Wanhat wehkeet -museossa 9.9.

Yhteinen musiikki-ilta kirjastolla 10.10. kirjaston ja musiikinystävien kanssa.

Lahjoitukset: Edesmennyt yhdistyksemme kunniajäsen Eino Riutta oli testamentannut yhdistyksellemme runsaan kirjallisen kotiseutuperinnemateriaalin, jota on säilytetty kotiseutuarkistossa. Perunkirjoituksessa helmikuussa materiaali siirtyi yhdistyksen haltuun. 10.10 -tilaisuudessa perintöä oli esillä.

Auto- ja konemuseoon on saatu monia esinelahjoituksia, joiden kirjaaminen tapahtuu ensi kesänä. (Mm. Juha Lampela, Eero Patovisti, Marja-Liisa Harsunen.)

Timo Kantokari vaimonsa Pirkon (o.s. Hautala) kanssa Vaasasta lahjoitti yhdistyksellemme Antti Hautalan (s. 1872) tarinoista kootun äänitteen ja siitä litteroidun kirjan ”Tutan tarinat”. Alkuperäisäänite on vuodelta 1954; äänitteestä teimme kaksi CD-kopiota kirjastoon kuntalaisten lainattavaksi.

Möttösen suvun kirjoituspöytä ja kaksi valokuvaa isännän kamariin lahjoitettiin Möttösen vanhaantupaan 8.7.2007.

Kotiseutuarkisto: Kirjastossa sijaitsevan kotiseutuarkiston hoitoa jatkoi Niina Honkalehto. Renlundin museo järjesti museo- ja arkistokoulutuspäivän Kaarlelan kotiseutumuseolla 25.5. Koulutuksen osallistuivat Niina Honkalehto, Esfir Linna ja Mirja Siironen.

Kotisivut: Kotiseutuyhdistyksellä on omat kotisivut osoitteessa http://www.perhonkotiseutuyhdistys.com. Sieltä löytyy tietoa menneestä ja tulevasta yhdistystoiminnasta.

Perhon kotiseutuyhdistyksen johtokunnan puolesta
Mirja Siironen
puheenjohtaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s