Toimintakertomus 2012

Jäsenistö: Perhon kotiseutuyhdistyksen kannatusjäsenmaksun suuruus oli 5 €. Maksaneita jäseniä vuoden 2012 lopussa oli 60.

Johtokunta
Mirja Siironen, puheenjohtaja
Olavi Poikola, sihteeri / taloudenhoitaja
Jorma Laajala, varapuheenjohtaja
Outi Leväniemi
Tarja Pohjonen
Irene Poranen
Leena Poranen
Pekka Riihimäki
Erkki Takanen, k. 25.2.2012

Kunniajäsenet
Hellin Hietala
Tauno Taivassalo

Toiminnantarkastaja
Jorma Koivuniemi (Olavi Flink)

Kesätyöntekijä
Emilia Leväniemi

Kokoukset: Yhdistyksen kevätkokous pidettiin 6.3. Kivikankaan kylätalolla. Yhdistyksen syyskokous pidettiin 20.11. Möttösessä Jetta-talotehtaan tiloissa. Vuonna 2012 johtokunta kokoontui neljä kertaa. Patentti- ja rekisterihallitus hyväksyi yhdistyksen uudistetut säännöt 16.5.2012.

VUODEN 2012 TOIMINNASTA

Kotiseutumuseo, Kokkonevan taistelun muistomerkit ja Hauta Perhossa -muistomerkki; auto- ja konemuseon hallipaikka: Kotiseutuyhdistys on huolehtinut edellä mainituista muistomerkeistä ja tiloista vierailijoita varten: kunnossapito ja opasteet. Syksyllä 2012 hankittiin uudet opasteviitat Kokkonevan muistomerkeille ja Hauta Perhossa -muistomerkille; viitat pystytetään kevään 2013 aikana; ne ovat varastoituina yhdistyksen auto- ja konemuseon hallipaikassa.

Kesätyöntekijänä yhdistyksellä oli opiskelija Emilia Leväniemi 15.6.- 31.7.2012. Palkkaus tuli kunnan nuorten kesätyöllistämistuen mukaisesti vapaa-aikatoimelta. Vierailijoita kotiseutumuseoon kertyi vuonna 2012 160 (edellisenä vuonna 202). Emilia Leväniemi on laatinut museoraportin työajaltaan.

Kotiseutulukemistot: Ensimmäistä, kolmatta ja neljättä kotiseutulukemistoa on ollut myynnissä kukkakauppa Keikkiäisessä, ST1:llä ja kunnantoimistossa. Viides kotiseutulukemisto on painatusvaiheessa; aineistona on maa- ja metsätalousaiheisen kirjoituskilpailun satoa; kirjoittajia palkittiin syyskokouksessa 2012.

Tapahtumia: Kotiseutuyhdistys oli aktiivisesti mukana järjestämässä kirjaston ja vapaa-aikatoimen kanssa vanhojen valokuvien näyttelyn helmi-maaliskuulle 2012; kuvat on koottu albumeihin kirjaston Perho-kokoelmaan.

Kotiseutuarkisto: Kasvatus- ja opetustoimen hallinnoimaa, kirjastossa sijaitsevaa kotiseutuarkistoa on hoitanut lähinnä kesäisin koulunkäyntiavustaja Niina Honkalehto. Kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Mirja Siironen osallistui kolmipäiväiselle Arkisto-osaaja-kurssille Seinäjoella helmi-maaliskuussa 2012. Arkistonhoidon organisointi on liitetty kirjastonjohtajan tehtäviin 2013 kunnan hallintosäännössä.

Kotisivut ja tiedotus: Kotiseutuyhdistyksellä on omat kotisivut osoitteessa http://www.perhonkotiseutuyhdistys.com . Sieltä löytyy tietoa menneestä ja tulevasta yhdistystoiminnasta.

Yhdistyksen ilmoituksia voi seurata jatkossakin Perhonjokilaakson yhdistyspalstalta ja kuntatiedotteesta Perholainen.

6. maaliskuuta 2013
Perhon kotiseutuyhdistyksen johtokunnan puolesta
Mirja Siironen
puheenjohtaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s