Toimintakertomus 2013

Jäsenistö: Perhon kotiseutuyhdistyksen kannatusjäsenmaksun suuruus oli 8 €. Maksaneita jäseniä vuoden 2013 lopussa oli 80.

Johtokunta
Mirja Siironen, puheenjohtaja
Olavi Poikola, sihteeri / taloudenhoitaja
Jorma Laajala, varapuheenjohtaja
Pekka Flink
Outi Leväniemi
Tarja Pohjonen
Irene Poranen
Leena Poranen
Pekka Riihimäki

Kunniajäsenet
Hellin Hietala
Tauno Taivassalo

Toiminnantarkastaja
Jorma Koivuniemi (Olavi Flink)

Kesätyöntekijä
Emilia Leväniemi

Kokoukset: Yhdistyksen kevätkokous pidettiin 19.3. Salamajärven Myllykodalla. Yhdistyksen syyskokous pidettiin Kokkonevan koululla 5.11. Vuonna 2013 johtokunta kokoontui kuusi kertaa.

VUODEN 2013 TOIMINNASTA

Kotiseutumuseo, Kokkonevan taistelun muistomerkit ja Hauta Perhossa -muistomerkki; auto- ja konemuseon hallipaikka: Kotiseutuyhdistys on huolehtinut edellä mainituista muistomerkeistä ja tiloista vierailijoita varten: kunnossapito ja opasteet.

Kesätyöntekijänä yhdistyksellä oli opiskelija Ella Puoliväli 24.6. – 31.7. Palkkaus tuli kunnan nuorten kesätyöllistämistuen mukaisesti vapaa-aikatoimelta ja yhdistykseltä. Vierailijoita kotiseutumuseoon kertyi vuonna 2013 190. Ella Puoliväli on laatinut museoraportin työajaltaan.

Avustuksia toimintaan on saatu Perhon kunnan vapaa-aikatoimelta ja kehitysyhtiöltä sekä Lions Club Perholta.

Jäsenmaksun tehostettu keräyskampanja toteutettiin kevättalvella 2013; jäsentiedote jaettiin jokaiseen perholaistalouteen.

Kotiseutulukemistot: Ensimmäistä, kolmatta, neljättä ja viidettä kotiseutulukemistoa on ollut myynnissä kukkakauppa Keikkiäisessä, ST1:llä, kirjastossa ja kunnantoimistossa. Viides kotiseutulukemisto valmistui ja tuli myyntiin toukokuussa 2013; aineistona on pääasiassa maa- ja metsätalousaiheisen kirjoituskilpailun satoa.

Tapahtumia: Kotiseutuyhdistys juhli 50-vuotiasta museoaan 14.7. Juhlapuhujana oli Keski-Suomen museon projektitutkija Esfir Linna. Osallistuttiin suvimarkkinoille heinäkuussa ja elojuhlille syyskuussa. Tehtiin kesäretki Kokkolaan Renlundin museoon 25.6.

Kotiseutuarkisto: Vapaa-aikalautakunnan alainen arkistonhoidon organisointi on liitetty kirjastonjohtajan tehtäviin 2013 kunnan hallintosäännössä. Arkistossa on vuonna 2013 työskennellyt työntekijä vain satunnaisesti; työntekijä on käynyt arkisto-osaajakurssin Jyväskylässä syksyllä 2013; työpanostaan on tarvittu toisaalle. Arkiston järjestely ja seulonta jatkunee kesäkuussa 2014.

Kotisivut ja tiedotus: Kotiseutuyhdistyksellä on omat kotisivut osoitteessa http://www.perhonkotiseutuyhdistys.com . Sieltä löytyy tietoa menneestä ja tulevasta yhdistystoiminnasta.

Yhdistyksen ilmoituksia voi seurata jatkossakin Perhonjokilaakson yhdistyspalstalta ja kuntatiedotteesta Perholainen.

18. maaliskuuta 2014
Perhon kotiseutuyhdistyksen johtokunnan puolesta
Mirja Siironen
puheenjohtaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s