Toimintakertomus 2015

Jäsenistö: Perhon kotiseutuyhdistyksen kannatusjäsenmaksun suuruus oli 8 €. Maksaneita jäseniä vuoden 2015 lopussa oli 80.

Johtokunta
Mirja Siironen, puheenjohtaja
Olavi Poikola, sihteeri / taloudenhoitaja
Pekka Flink, varapuheenjohtaja
Jorma Laajala
Outi Leväniemi
Tarja Pohjonen
Irene Poranen
Leena Poranen (k. 30.8.2015)
Pekka Riihimäki

Kunniajäsenet
Hellin Hietala (k. kesäkuussa 2015)
Tauno Taivassalo

Toiminnantarkastaja
Jorma Koivuniemi (Olavi Flink)

Kesätyöntekijä
Aleksi Pannula

Kokoukset: Yhdistyksen kevätkokous pidettiin maaliskuussa Oksakosken koululla. Yhdistyksen syyskokous pidettiin marraskuussa Möttösen koulun Perinnepirtillä. Vuonna 2015 johtokunta kokoontui viisi kertaa.

VUODEN 2015 TOIMINNASTA

Kotiseutumuseo, Kokkonevan taistelun muistomerkit ja Hauta Perhossa -muistomerkki; auto- ja konemuseon hallipaikka: Kotiseutuyhdistys on huolehtinut edellä mainituista muistomerkeistä ja tiloista vierailijoita varten: kunnossapito ja opasteet. Laitettiin uudet vierailijalaatikot Kokkonevalle ja Hauta Perhoon.

Kesätyöntekijänä oli Aleksi Pannula kesäkuun puolesta välistä heinäkuun loppuun. Museoa pidettiin auki heinäkuun. Vierailijoita kertyi vuonna 2015 130 (edellinen vuosi115). Pannula on laatinut raportin kesätyöstään. Museoesineet on luetteloitu ja kuvattu Kaarle-tietokantaan.

Kotiseutulukemistot: Ensimmäistä, kolmatta, neljättä ja viidettä kotiseutulukemistoa on ollut myynnissä kukkakauppa Keikkiäisessä, ST1:llä, kirjastossa ja kunnantoimistossa. Päätettiin julistaa uusi kirjoituskilpailu vuoden 2016 alusta: aiheena ”Perholaiset rattailla – kaksipyöräisistä nelipyöräisiin”.

Tapahtumia: Tehtiin kesäretki Poraseen Kaisa ja Lasse Lamminmäen perinnetaloon; siitä jatkettiin Vimpelin suksi- ja pesäpallomuseoon sekä Vimpelin pyöreään kirkkoon. Osallistuttiin museolla Perho-päivään 1.8. Oltiin järjestämässä ja toteuttamassa lokakuussa seurakunnan kanssa amanuenssi Risto Känsälän esitelmä perholaisesta kirkkorakentamisesta.

Kotiseutuarkisto: Vapaa-aikalautakunnan alainen arkistonhoidon organisointi on liitetty kirjastonjohtajan tehtäviin 2013 kunnan hallintosäännössä. Arkistossa on vuonna 2015 työskennellyt työntekijä vain satunnaisesti; arkiston järjestely ja seulonta on jatkunut.

Kotisivut ja tiedotus: Kotiseutuyhdistyksellä on omat kotisivut osoitteessa http://www.perhonkotiseutuyhdistys.com . Sieltä löytyy tietoa menneestä ja tulevasta yhdistystoiminnasta.

Perhon kotiseutuyhdistys on mukana eVILJO-yhdistysrekisterissä. Palvelu tarjoaa yhdistykselle ilmaiset kotisivut ja toiminnan näkyvyyttä. eVILJON tavoitteena on vahvistaa Keski-Pohjanmaata kansalaistoiminnan maakuntana (Keski-Pohjanmaan Liitto.)

Yhdistyksen ilmoituksia voi seurata jatkossakin Perhonjokilaakson yhdistyspalstalta ja kuntatiedotteesta Perholainen.

1. maaliskuuta 2016
Perhon kotiseutuyhdistyksen johtokunnan puolesta
Mirja Siironen
puheenjohtaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s