Museoraportti 2005

Museo avattiin tänä kesänä 15. kesäkuuta. Ensimmäiset päivät olivat melko hiljaisia ja kulutinkin ne museon ja sen ympäristön siistimiseen. Aloitin myös esineisiin tutustumisen ja tarkistin, että ne kaikki olivat paikoillaan.

Kesäkuussa ei vierailijoita juurikaan käynyt, mutta heinäkuun puolelle siirryttäessä kävijämäärä alkoi hiljalleen nousta. Enimmillään museossa vieraili 14 henkilöä päivässä. Omien laskujeni mukaan vierailijoita kävi kaiken kaikkiaan 118.

Lahjoituksina museolle tuotiin tänä kesänä kahdet hevosen valjaat. Toiset ovat jo pidemmän aikaa käytössä olleet työvaljaat, toiset taas uudehkot ravivaljaat. Vakituista paikkaa en valjaille keksinyt, joten jätin ne museon käytävään, toiset pahvilaatikkoon ja toiset sen päälle. Lisäsin ne kuitenkin jo kotiseutumuseon pääkirjaan.

Viimeiset päivät kuluivat jälleen siivoamiseen. Tarkistin myös, että tavarat olivat paikoillaan ja korjailin vielä vääriä numeroita esinelistoista. Museo suljettiin 24. heinäkuuta.

Tuloja museolle ei tänä kesänä juurikaan kertynyt. Perho-lukemistot eivät käyneet kaupaksi ja samoin oli korttien laita. Lahjoituksia pöytäpankkiin tuli 16,80 euron edestä. Siitä on kuitti pahvilaatikossa pääkirjan, lukemistojen ja museon avainten kanssa.

Museon esittelijän työ oli mielenkiintoista. Siinä oppi paljon entisajoista, niin itse lukemalla kuin iäkkäämpien vierailijoiden muistelmia kuunnellessakin. Oli työssä myös negatiivisetkin puolensa, kuten kylmyys ja ajoittainen tylsyys, mutta riittävällä vaatetuksella, lukemisella ja positiivisella asenteella pääsee pitkälle.

Elina Laajala

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s