TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2021

PERHON KOTISEUTUYHDISTYS RY

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2021

JÄSENISTÖ Perhon kotiseutuyhdistyksen kannatusjäsenmaksun

suuruus oli 10 €. Maksaneita jäseniä vuoden 2021 lopussa

oli 80.

TOIMIHENKILÖT Johtokunta

Mirja Siironen puheenjohtaja

Olavi Poikola sihteeri / taloudenhoitaja

Outi Leväniemi

Sisko Erkkilä varapuheenjohtaja

Veli-Matti Kalliokoski

Tuula Kinnunen

Aulis Koivuniemi

Tuula Poranen

Pekka Riihimäki

Toiminnantarkastaja

Jorma Koivuniemi (Olavi Flink)

Kesätyöntekijä

– kesätyöntekijänä museolla oli heinäkuussa kaksi viikkoa opiskelija Taru Hänninen, muina aikoina johtokunnan jäsenet

KOKOUKSET Yhdistyksen yhdistetty kevät- ja syyskokous pidettiiin marraskuussa Penttilässä (korona-epidemian vuoksi). Vuonna 2021 johtokunta kokoontui neljä kertaa.

VUODEN 2021 TOIMINNASTA

KOTISEUTUMUSEO, KOKKONEVAN TAISTELUN MUISTOMERKIT JA

HAUTA PERHOSSA -MUISTOMERKKI

Kotiseutuyhdistys on huolehtinut edellä mainituista muistomerkeistä vierailijoita varten. Kokkonevan Schönemanin muistomerkillä vierailijoita oli 160. Hauta Perhossa muistomerkillä oli kävijöitä 85. Schönemanin hauta-aluetta kunnostettiin toukokuussa: vanha maa-aines poistettiin, tuotiin uutta mursketta, käsiteltiin risti ja ketjut. Hauta Perhossa -reittiä on raivattu kulkukelpoiseksi ja pidetty valmiutta vierailijoille.

Museo oli auki heinäkuussa. Lahjoituksina saatiin Lotta-aiheista materiaalia Hannes Närän perikunnalta, Talvisodan leipä -pakkaus, Leevi Kalle Niemisen leipälaukku sisällissodan ajoilta (Antti Kauranne), Singer-ompelukone Vikmanin perikunnalta ja säilytysarkku V-M Kalliokoskelta/Kellokoskelta.

Antti Kauranne lahjoitti myös isänsä Urpo Kauranteen kirjoittamaa kirjaa Kuski-Leevin vapaussota 30 kpl. Halsualainen Esa Kukkola välitti perholaisen Mikko Altosen haltuun jääneen Helsingin Perho seura ry:n arkistomateriaalin yhdistyksellemme säilytettäväksi.

KOTISEUTULUKEMISTOT

Kotiseutujulkaisuja on ollut myynnissä ST1:llä, kirjastossa ja kunnantoimistossa, samoin Kuski-Leevin vapaussota -kirjaa. Viriteltiin alulle Tutan tarinat -kirjan julkaisua vuonna 2022.

TAPAHTUMIA Johtokunta oli aktiivisesti mukana Perhon muonavaraston valtaus -näytelmätallenteen tekemisessä niin näytelmässä kuin muonitus- ja huoltotehtävissäkin kesäkuun alussa. Osallistuttiin Perho-viikolle elokuun alussa. Oltiin mukana Lotta Svärd -muistolaatan hankkimisessa syksyllä 2021. Näytelmä ja Lotta-laatta julkistettiin 6.12.2021. Joulumarkkinat peruuntuivat koronan vuoksi. Lähdettiin syksyllä mukaan Keski-Pohjanmaan siirtolaisuushankkeeseen Perhon osalta vastaavana järjestönä.

KOTISEUTUARKISTO Hyvinvointilautakunnan alainen arkistonhoidon organisointi kuuluu kunnan kulttuuritoimesta vastaavalle henkilölle. Kotiseutuyhdistys muistuttaa ilmoituksissaan järjestöjä, yhdistyksiä ja yksityisiä henkilöitä arkisomateriaalin säilyttämismahdollisuudesta.

AVUSTUKSET Avustusanomus museon ulkoseinien kunnostamiseen ja maalaamiseen jätettiin Museovirastolle marraskuussa. Haettiin ja saatiin avustusta Tutan tarinoiden toimitustyöhön kunnan vapaa-aikatoimelta.

KOTISIVUT JA TIEDOTUS

Kotiseutuyhdistyksellä on omat kotisivut osoitteessa

www.perhonkotiseutuyhdistys.com. Yhdistyksen ilmoituksia on voinut seurata myös kuntatiedotteesta Perholainen.

8. maaliskuuta 2022

Perhon kotiseutuyhdistyksen johtokunnan puolesta

Mirja Siironen, puheenjohtaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s