Kokoukset: Johtokunta kokoontui kolme kertaa vuoden kuluessa. Kevätkokous pidettiin Humalajoella Vanhassatuvassa ja syyskokous kirjaston Sinisiivessä. Mirja Siironen osallistui 6.8. kotiseutuliiton vuosikokoukseen ja kotiseutupäiville Kannuksessa.
Muistomerkit: Mirja Siironen on huolehtinuyt Schönemanin hautamuistomerkistä. Muistomerkillä kävi 50 vierailijaa. Hauta Perhossa -muistomerkillä kävi n. 80 vierasta. Kesäkuun alussa pidettiin raivaustalkoot polun varrella ja opasteita korjattiin sekä vieraskirja ja runomoniste uusittiin.
Museo: Museo oli avoinna kesä-heinäkuussa keskiviikosta sunnuntaihin. Kävijöitä oli 234. Museon kesätyöntekijänä toimi Esfir Linna. Museossa ei tehty suurempia korjauksia vuonna 2004.
Jäsenkampanja: Alkukesästä järjestettiin jäsenkeräys, jossa maksulomakkeita ja tiedotteita jaettiin joka talouteen. Uusia jäseniä tuli parikymmentä ja vuoden lopussa maksaneita jäseniä oli 53. Jäsenmaksunsa maksaneiden kesken arvottiin 5 kappaletta lukemistoja.
Kotisivut: Jorma Laajala on ylläpitänyt yhdistyksen kotisivuja edellisvuoden tapaan. Sivuille on pyritty saamaan lisää materiaalia, mm. kirjoituskilpailun parhaat tekstit ovat luettavissa sivuilla.
Hankkeet: Pirityiset ry.:n ja Leader+:n rahoittamaan Niin metsä vastaa -hankkeeseen, jonka aikana kesätyöntekijät Nina Taipale ja Sari Tuominiemi järjestivät pienimuotoisia matkailutapahtumia. Nina Taipale keräsi esittelyaineistoa kotiseutukierrosta varten. Sari Tuominiemi haastatteli kauppiaita ja keräsi kauppiaiden historiaa ja kuvia rompulle. Aineisto on tulevaan lukemistoon valmiina. Hankkeeseen osallistuivat myös Ulkoilukeskus ja Salamajärven retki oy. Hankkeen päähallinnoija oli Lestijärven kotiseutuyhdistys. Hankkeen kuluessa laadittiin uusi seutukunnan matkailuesite ja tuotteistettiin Perhon pyörähdys -kotiseutukierros. Kotiseutukierros toteutettiin heinäkuussa 2004. Sille osallistui kaikkiaan 13 henkeä, joista osa jäi ruokailun jälkeen matkalta pois. Kierrokseen kuului käynti Vanhassatuvassa, museolla, Schönemanin haudalla ja Hauta Perhossa -muistomerkillä. Ruokailu oli tapahtuman alussa ja kahvit retken päätteeksi Salamajärven koululla.
Kotiseudun muisti II -hankkeeseen osallistuttiin loppuvuodesta 2004, mutta pääosin hankkeen toiminta ja lopputuotos siirtyi alkuvuoteen 2005. Hankkeessa valmistettiin multimediaesitys Perhon- eli Vetelinjoki- ja Kälviänjokilaakson asutuksen historiasta. Hankkeen vastuuhenkilöt olivat arkeologi Hans-Peter Schulz ja Jaana Itäpalo Lestijärveltä.
Tapahtumat: Runebergin päivän kirjoituskilpailun palkintojenjakotilaisuus kirjastolla.
Perhon pyörähys 11.7.
8.6. avoimet ovet Kotiseutuarkistossa.
Vilkkaasta toiminnan vuodesta huolimatta yhdistyksen talous ei ole kohentunut vuoden aikana. Seuraavaa lukemistoa varten kerätään edelleen aineistoa.