Toimintakertomus 2006

Jäsenistö: Perhon kotiseutuyhdistyksen kannatusjäsenmaksun suuruus oli 5 €. Maksaneita jäseniä vuoden 2006 lopussa oli 60.

Johtokunta
Mirja Siironen, puheenjohtaja
Helena Poranen, sihteeri / taloudenhoitaja
Markku Göös
Jorma Laajala
Outi Leväniemi, varapuheenjohtaja
Helena Linna
Tarja Pohjonen
Leena Poranen
Tauno Taivassalo

Kunniajäsenet
Heikki Hautala
Hellin Hietala
Aarne J. Poikola
Eino Riutta

Tilintarkastajat
Sirpa Kinnunen (Maija Hakala)
Kaisa Koskela (Katja Anisimaa)

Kesätyöntekijät
Esfir Linna

Kokoukset: Yhdistyksen kevätkokous pidettiin Perhon osuuspankilla 18.4.2006. Yhdistyksen syyskokous pidettiin Perhon maaseutuopistolla 28.11.2006.

Vuonna 2006 johtokunta kokoontui kuusi kertaa.

VUODEN 2006 TOIMINNASTA

Kotiseutumuseo, Kokkonevan taistelun muistomerkit ja Hauta Perhossa -muistomerkki: Kotiseutuyhdistys on huolehtinut edellä mainituista muistomerkeistä vierailijoita varten.

Museotyöntekijänä yhdistyksellä oli fil.yo Esfir Linna 15.6.-31.7.2006. Palkkaukseen saatiin avustusta Perhon kunnan vapaa-aikatoimelta 1000 €. Linna on laatinut museoraportin työajaltaan. Jorma Laajala valokuvasi museoesineet heinäkuussa 2006.

Kokkolan Renlundin museo lainasi Perhon museosta Mooses Taipaleen kunniakirjataulun maakuntanäyttelyynsä elokuusta joulukuuhun 2006; taulu on palautettu takaisin näyttelyn päätyttyä.

Kolmas lukemisto: Yhdistys julkaisi kolmannen kotiseutulukemiston Kyläkauppojen kulumilta – Kauppako se on joka kannattaa? 10.10.2006.

Lukemiston toimittamiseen saatiin avustusta Keski-Pohjanmaan kulttuurirahastolta (1000€) ja Perhon kunnan vapaa-aikatoimelta (500€). Kirjanen painatettiin kaustislaisella EKE-tuotteella.

Tapahtumia: Kotiseutuyhdistys järjesti yhdessä kirjaston kanssa 28.2.2006 Kalevalan päivän iltatapahtuman ja Käden taidot –näyttelyn kirjastolla. Aleksis Kiven päivää ja kolmannen kotiseutulukemiston julkistamista juhlittiin kirjastossa 10.10.2006.

Heinäkuun ensimmäisellä viikolla osallistuttiin tervahaudan polttoon Huttukankaassa. Yhdistyksen puolesta tapahtumaa organisoi Outi Leväniemi. Tervaa ja hiiliä tuli myytäväksi asti.

Kesäretki Wanahan aijan päiwille Soiniin 16.7.2006.

Lahjoitukset: Mailis Kantanen ja Oskari Svart lahjoittivat yhdistykselle talonpoikaisesineistöä ja valokuvia. Outi Leväniemi hankki koulujen huutokaupasta esineistöä yhdistykselle.

Kotiseutuarkisto: Kirjastossa sijaitsevan kotiseutuarkiston hoitoa jatkoi Niina Honkalehto. Esfir Linna laati luettelon arkistossa olevasta kotiseutuyhdistyksen materiaalista.

Perhon kotiseutuyhdistyksen johtokunnan puolesta

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )