Museoraportti 2010

Kesä 2010 oli museolla melko “tavallinen” kävijöiden suhteen, ja sää oli kovin otollinen, että sitä ei voi syytellä puoleen eikä toiseen. Museon aukiolo pelkästään heinäkuulla vaikuttaa olevan paras ratkaisu, koska silloin aukiolo osuu lomien aikaan. Töihin palaaminen vuoden opiskelun jälkeen oli tervetullutta vaihtelua, ja edellisen kesän ideoita oli ehtinyt kypsytellä seuraavaa kesää silmällä pitäen.

Edellisen vuoden toiveeni “käsityöpitoisemmasta” kesästä toteutui melko loistavasti museon istutusten teon ja syksyn hyllyuusinnan merkeissä. Toivottavasti ensi kesänä perusnäyttely saadaan väljemmäksi hyllytilan lisäännyttyä varastosiilon ja uusien hyllyjen myötä. Kesä 2011 myös kertoo totuuden istutusten onnistumisesta, ja toivottavasti pääsen seuraamaan työn tuloksia. Suntio Hannu Hiekka ansaitsee suuren kiitoksen kotiseutuaktiivisuudestaan kuluneena kesänä.

Tapahtumia kesältä 2010:

-kesä alkoi perinteisellä museon siivouksella katosta lattiaan
-automuseon Kauppakuluma siivottiin myös, mutta siellä ei kesän aikana mitään toimintaa ollut
-kauan museon edustaa vaivannut karu olemus sai kyytiä, kun museon etupuoli rajattiin kivillä korotetuksi istutuspenkiksi, mihin sain lahjoituksena Irma Kydöltä merkittävän määrän monivuotisia perennoja, joiden pitäisi selvitä karussa ympäristössä
-istutusrakennelman hoitaminen ja puunaaminen jatkui koko kesän ajan, ja loppukesästä suntio Hannu Hiekka ystävällisesti lahjoitti peräkärryllisen multaa istutusten ympärille korvaamaan alkukesänä tuotua, jo painunutta maata
-museon portaissa on jo vuosia ollut ammottava aukko, jonka eräänä päivänä muurasin umpeen ja samalla paikkailin isompia lohkeamia
-suntio Hiekka pesi portaat kesän aikana kahdesti, mikä merkittävästi pidentää portaiden ikää sammaleen poistuttua ja samalla portaat saivat uuden ilmeen
-museo avattiin torstaina 1.7.
-heinäkuussa museon varasto siirtyi kunnalta saatuun tilaan teollisuusalueen halliin Teollisuustiellä, mikä vapautti yhden siiloista museon esinelle
-toimin kotiseutuyhdistyksen edustajana Kyyjärven Suomenselkämessuilla heinäkuun puolivälissä
-myrskyt koettelivat Perhoa heinäkuussa ja hautausmaa sai osansa – kuusia nurin, mutta onneksi museo sai vain roskia päällensä
-museo oli viimeisen päivän auki perjantaina 30.7.; vierailijoita 234
-museoamanuenssin ohjeistamana museon alakerran hyllyjen uusiminen tuli ajankohtaiseksi; annoin urakkaan oman rakennussuunnitelmani tarjolle – sain urakan ja toteutin sen loppusyksystä valmistaen alakertaan lukuisia hyllyjä ja myös vitriinin pienemmille esineille
-vanhat hyllyt ja museosta poistettu puutavara on toistaiseksi säilössä automuseon hallissa

Markku Siironen, museotyöntekijä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s